Texel
Texel, vakantie-eiland voor iedereen

Op het grootste Nederlandse Waddeneiland Texel waant u zich écht even helemaal weg. Al op de boot er naartoe waait het vakantiegevoel en die gaat de rest van uw verblijf niet meer weg. Met zeven gezellige dorpjes, afwisselende natuurgebieden en tal van activiteiten voor jong en oud is Texel een echt vakantie-eiland.

Zien op Texel

Wat landschappen betreft is Texel net Nederland in het klein. Wie te voet of met de fiets op verkenning gaat komt de natuur in al haar vormen tegen. Zo is het altijd weer een verrassing welke kleur de hei van de Slufter heeft en is het Texelse dennenbos een waar speelparadijs voor de jongsten onder ons. En dan natuurlijk het strand. Weer of geen weer: er is geen plek waar u uw hoofd zó leeg kunt maken als hier. Vanaf onze vakantiehuizen bent u er zo.

Proeven op Texel

En óf je dat goed kunt op Texel. Het eiland barst van de gezellige strandpaviljoens, pittoreske dorpjes, (culinaire) festivals en tal van restaurants waar veelal lokaal lekkers te proeven valt. Van schapenkaas tot lamsvlees en van ambachtelijk gebakken brood tot lokale biertjes: u vindt het er allemaal. Start de dag met een lokaal ontbijtje, borrel met een Juttertje of Skuumkoppe en vergeet met warm weer zeker geen ambachtelijk schepijs te halen. Gemaakt van het room van Texelse koeien, hmm…